مهندس نسیبه گلبراری

مهندس نسیبه گلبراری

بیماری و آفات گیاهی,گلخانه,تغذیه گیاهان
اطلاعات تخصصی
تحصیلات

کارشناسی ارشد گیاهان دارویی

خلاصه عملکرد و مهارت ها

اشنایی کامل از پرورش و نگهداری گیاهان زینتی، دارویی
طراحی فضای سبز
ساخت دیش گاردن

این صفحه را به اشتراک بگذارید

پرسش های پاسخ داده شده

  • علت زرد شدن برگ سانسوریا

    پاسخ

     سلام وقت شما هم بخیر. دوست عزیز سوختگی برگ سانسوریا دلایل مختلفی داره.

    1- برا اثر خشکی خاک و تشنه بودن گیاه، نوک برگ ها حالت سوخته پیدا میکنه. برای آبیاری هر زمان خاک گلدان شما به اندازه یک بند انگشت خشک بود و وقتی دست خودتون رو درون خاک قرار دادید و خاک به آن نچسبید، بهترین زمان برای آبیاری است. حتما گیاه را سیراب کنید به طوری که آب از زهکش گلدان خارج بشه.

    2- پایین بودن رطوبت نسبی و بالا بودن دمای محیط، از عوامل مهم سوختگی نوک برگ سانسوریاست. برای تامین رطوبت از دستگاه تولید بخار یا از جزیره (برای ساختن جزیره از یک سطح مسطح استفاده کرده و با قرار دادن چند سنگریزه و ریختن آب جزیره تشکیل میشه. بعد گلدان رو بر روی سنگ ها قرار میگیره) استفاده کنید.

    3- نور مستقیم و بیش از حد، از عوامل موثر در سوختگی برگ­هاست و حتما گیاه را از مکان پرنور به مکانی با نور متوسط انتقال بدید.

    برای تکثیر گیاه، باید از برگ­های سالم استفاده بشه تا اگر مشکلی وجود داشت به قلمه­ها انتقال پیدا نکنه. برگ ها را به قسمت های حدودا 10 سانتیمتری تقسیم کنین و حتما در نظر داشته باشید که سر و انتهای قلمه در کدام طرفه که در زمان قرار داد داخل بستر کاشت، درست قرار بگیره. بعد از ترمیم و خشک شدن محل برش، قلمه­ها را در ترکیبی از ماسه و پرلیت قرار بدید. آبیاری منظم و پوشاندن گلدان با کاور پلاستیکی (جهت حفظ رطوبت محیط) به ریشه­دهی سریع­تر کمک می­کنه. تقریبا بعد از 2 تا 3 هفته ریشه ­ها ظاهر شده و می­توان به گلدان­های مجزا انتقال داده بشه.

    اگر گیاه شما ابلق بود، برای حفظ این ویژگی باید قلمه ها را مثل شکل زیر برش داده تا بیشتر ریشه­ ها از قسمت ابلق تشکیل بشه و گیاه حاصل هم، به شکل ابلق باشه در غیر این صورت و با برش صاف، گیاه حاصل به احتمال زیاد، به رنگ سبز خواهد شد.

  • شکاف خوردن ساقه کاکتوس

    پاسخ

    سلام خدمت شما دوست گرامی.

    گیاه شما دچار ترک خوردگی شده و من اثاری از بیماری روی گیاه شما نمیبینم. بدنه کاکتوس به دو علت مهم دچار ترک خوردگی میشه. کاکتوس به آبیاری منظم نیاز داره متاسفانه یک باور اشتباه که کاکتوس نیازی به آب نداشته و گیاه مقاوم بوده، اکثر افراد بعد از یک دوره کم آبی به یکباره به کاکتوس آب زیادی میدن و گیاه آب زیادی جذب میکنه چون سلول های گیاه برای حفظ بقا، آب را بیش از نیاز خود جذب میکنن و چون این اتفاق ناگهانیست گیاه دچار ترک خوردگی میشه. پس حتما آبیاری منظم و در حد نیاز گیاه داده بشه. سایز گلدان هم بسیار تاثیرگذاره. همین طور که از عکس مشخصه گلدان شما کوچک بوده و باعث رشد نامتعارف و ترک خوردگی شده. در اولین قدم گلدان گیاه را البته فقط یک سایز بیشتر، عوض کنید. گیاه شما به مرور زمان قسمت ترک خورده را ترمیم می­کند. پس نکات رو رعایت کنید تا ترک ها بیشتر نشود.

    موفق و پیروز باشید.

  • سوختگی نوک برگ دراسنا

    پاسخ

    سلام و عرض ادب.

    دوست عزیز این یکی از مشکلات رایج نگهداری گیاه دراسنا کمپکت بوده و علت عمده آن آبیاری زیاد و استفاده از آب دارای املاح و کلر است. روش آبیاری رو توضیح ندادین و نگفتین که گیاه در چه نقطه ای از خانه قرار داره. اما برای حل مشکل باید در روند آبیاری تغییر ایجاد کرده و هر زمان که خاک کاملا خشک بود گیاه را آبیاری کنین. زهکشی گلدان را هم حتما بررسی کرده و بهتر است آب در ظرفی به مدت 24 ساعت نگهداری شده یا از آب سماور استفاده کنین.  گیاه به کود زیاد بسیار حساس است و اگر کوددهی انجام دادید لطفا متوقف کنین تا گیاه به شرایط عادی برگرده. برگ ها را از محل سوختگی برش داده و از اسپری زدن جدا خودداری کنین. اگر گیاه در مکان کم نور قرار داده، گیاه را به یک مکان پرنور مثل پنجره های شمالی خانه، انتقال داده تا از نور غیرمستقیم استفاده کند.

  • بی حال شدن گیاه دیفن باخیا

    پاسخ

    سلام دوست عزیز. برای بررسی مشکل باید چند نکته بررسی بشه. معمولا گیاه در برابر مشکلات، واکنش خودش را به صورت های مختلفی نشان میده. زرد شدن و بیحال شدن برگ­های دیفن باخیا هم یکی از واکنش­های گیاه نسبت به شرایط نامساعده.

    استرس رطوبت: اولین مساله بررسی میزان آبیاری و نیاز آبی گیاه شماست. آب دادن زیاد مثل آب دادن کم، هر دو باعث زرد شدن و بیحال شدن برگ میشه. پس در قدم اول خاک گلدان را بررسی کنین و اگر خیلی خیس بود، آبیاری را کمتر کرده و اگر خیلی خشک بود، لازم است دفعات آبیاری را بیشتر انجام بدین. زهکش گلدان هم باید مناسب باشه و آب اضافه را به طور کامل خارج کنه.

    استرس آب و هوا: دیفن باخیا گیاهی نسبتا حساس به سرمات و بهترین دمای رشد 15 تا 25 درجه است. با عوض شدن فصل و وجود هوای سرد، بهتر است گیاه در ناحیه­ نورگیر خانه و محلی که جریان هوای سرد نداره، گذاشته بشه تا از شوک سرمایی نجات پیدا کند. گیاه در دمای هوای زیر 10 درجه بسیار آسیب پذیر و در صورت انتقال دیرهنگام، تمام برگ ها زرد شده و از بین میره.

    نور مناسب: گیاه دیفن باخیا نباید در معرض نور مستقیم قرار بگیره و بهتر است نور بعد از گذشتن از یک فیلتر مثل پرده اتاق، در به گیاه برسه، چون نور خیلی زیاد باعث سوختگی و زرد شدن گیاه شده و اگر گیاه در نور کم قرار داده بشه، برگ های گیاه حالت علفی و طویل پیدا کرده و زیبایی خود را از دست میده.

    کمبود عناصر غذایی: به دلیل برگساره­ای بودن این گیاه، یکی از علل زرد شدن برگ­ها کمبود عناصر غذاییه. این گیاه نسبت به کمبود عناصر غذایی تقریبا حساس بوده و هر ماه باید از کود NPK (10:10:10) به صورت منظم استفاده بشه. البته حتما یادتان باشه وقتی گیاه دچار بیماری های قارچی یا ویروسی شده، نباید کوددهی انجام بگیره.

    آفات و بیماری: به طور کلی هر آفت و بیماری دارای نشانه­هایی است که با فهمیدن این نشانه­ها، مشکل گیاه به راحتی قابل درمان خواهد بود.

    اگر در زیر برگ های زرد، تار عنکبوت مشاهده کردید این نشانه بیماری کنه تار عنکبوتی است. برای حل مشکل برگ بیمار را جدا کرده و از سم کنه­کش هر دو هفته یک بار استفاده کنید.

    تغذیه شته هم باعث بدفرمی، بدشکلی و زرد شدن برگ های دیفن باخیا میشه. برگ ها به دلیل ترشح عسلک توسط شته، چسبناک هستن و به راحتی شناسایی صورت میگیره. شپشک نیز علائم مشابه شته را روی برگ های دیفن باخیا ایجاد می­کنه. برای از بین بردن شته می­توان از صابون حشره­کش، محلول آب و مایع ظرفشویی و اسپری آن، بر روی برگ استفاده کرد. اگر مشکل حل نشد می­توان از سم کنفیدور به نسبت 5 سی­سی در 10 لیتر آب استفاده کرد و تمام شاخ و برگ گیاهان را اسپری نمود. هر 2 هفته باید این عمل تکرار بشه. در زمان استفاده از این سموم رعایت نکات بهداشتی و دستکش فراموش نشود.

    دوست عزیز، امیدوارم با بررسی مسائلی که گفته شد و پیدا کردن مشکل، گیاهتان دوباره سالم و سرحال بشه.

  • بیماری گیاه شامادورا

    پاسخ

    سلام وقت شما بخیر.

    شامادورا یک گیاه سایه دوسته و نیازی به نور زیاد نداره و حتما بعد از خشک شدن خاک به گیاه آب بدید. زهکش گیاه را بررسی کنین تا آب اضافه از گلدان خارج بشه. از علائمی که روی برگ مشخص است گیاه شما قارچی شده و باید از قارچکش مانکوزب استفاده کنین به این صورت که یک قاشق سم را در یک لیتر آب مخلوط کرده و روی برگ و درون خاک بریزید. این عمل را به فاصله ده روز یکبار انجام بدین. بعد از درمان روی برگ ها آب اسپری نکین و گیاه را در مکانی که تهویه مناسب داره، قرار بدین.

    موفق و پیروز باشین.

  • ریزش برگ در گیاه گل کاغذی

    پاسخ

    سلام دوست عزیز.

    گل کاغذی دوستدار گرما و نور زیاده. هرچقدر نور بیشتر به گیاه تابیده بشه گل های زیباتری تولید میکنه. اگر تراس داشته باشید بهترین مکان برای نگهداری گل شما در تابستان بوده در غیر این صورت پنجره ای را انتخاب کنید که حداقل 5 ساعت در روز، افتاب مورد نیاز گیاه تامین بشه. در زمستان و با توجه به منطقه زندگی شما، گیاه باید داخل منزل و پشت پنجره نگهداری بشه تا از خطر سرمازدگی حفظ بشه. با توجه به این که جدیدا این گیاه خریداری شده، گیاه دچار شوک ناگهانی شده و نسبت به تغییر محیط واکنش نشان داده. ابیاری رو حتما بعد از خشک شدن خاک انجام بدین و اب اضافه زیرگلدانی را دور بریزید. در حال حاضر شما باید مکان مناسب برای گیاه تعیین کنید و بعد با استفاده از کود مخصوص گیاهان گلدار، گیاهتون رو تقویت کنید.

  • پژمردگی نشاهای بادمجان

    پاسخ

    سلام روزتون بخیر.

    گیاه شما دچار بوته­میری شده است. عامل بیماری یک نوع قارچ خاکزی بوده که به ریشه، طوقه و ساقه گیاه حمله میکنه. از دلایل عمده این مشکل عبارت است از: آبیاری با آب سرد، رطوبت بالا، زهکشی ضعیف، عمق کاشت زیاد، کاشت بذر پیر در خاک های سرد و مرطوب و پایین بودن تهویه هوا. گیاه در اوایل رشد به این بیماری حساس بوده ولی با قویتر شدن سیستم ریشه و ساقه، نسبت به بیماری مقاومتر می­شود. برای مقابله با این بیماری ابتدا نشاهای آلوده را از خزانه خارج کرده و گیاهان را با سموم پریویکور، متالاکسیل، مفنوکسام، ریدومیل و مانکوزب محلول پاشی کنید.

    برای جلوگیری از آلودگی مجدد باید بذرها را با قارچکش تیرام یا ویتاواکس ضدعفونی کرده و آبیاری را به اندازه کافی انجام دهید چون تداوم مرطوب بودن خاک و ریشه گیاه، احتمال انتقال بیماری را افزایش خواهد داد. اگر از سینی نشا استفاده می­کنین حتما قبل از کاشت، با استفاده از وایتکس 10 درصد، تمام سطوح ضدعفونی بشه. قبل از کاشت حتما خاک خزانه رو با آفتابدهی یا استفاده از سموم تدخینی، ضدعفونی کرده و از کودهای دامی پوسیده برای تقویت خاک استفاده کنین.

    سربلند و پاینده باشید.

  • ضعیف شدن گیاه اگلونما

    پاسخ

    سلام وقت شما هم بخیر و شادی.

    در واقع لوله ای شدن برگ های اگلونما یکی از مشکلات رایج نگهداری این گیاه در خانه به حساب میاد. شما باید علل مختلف رو بررسی کرده و مشکل رو برطرف کنین تا گیاه به حالت قبل برگرده. خشکی هوا و کمبود رطوبت یکی از دلایل این مشکل بوده و با سرد شدن هوا و روشن شدن وسایل گرمایشی این مشکل تشدید میشه. برای حل این مساله از دستگاه های بخور، ساختن جزیره و اسپری اطراف گیاه استفاده کنین. تا جایی که ممکن است گلدان دور از  وسایل گرمایشی قرار بگیره تا علاوه بر کمبود رطوبت، شوک دمایی نیز برای گیاه ایجاد میشه.

    کمبود مواد غذایی نیز باعث لوله ای شدن برگ های گیاه میشه. اگلونما باید در فصل های رشد یعنی بهار و تابستان هر دو هفته یکبار و در فصل زمستان هر 40 تا 50 روز از کود مخصوص گیاهان اپارتمانی تغذیه بشه. اگر اصول تغذیه رعایت نشه، برگ گیاهان لوله ای شکل شده و شکل خاص خود رو از دست میده.

    حتما خاک گلدان و برگ ها را بررسی کنین. چسبناک بودن، وجود تار عنکبوت، لکه های کوچک زرد، سفیدک یا حالت پودری از علائم وجود بیماری در گیاه شما بوده و هرچه سریعتر باید نسبت به رفع مشکل اقدام کنین.

    اما سوال دوم شما: اگلونما به وسیله قلمه های ساقه های برگدار یا ساقه های بدون برگ تکثیر میشه. قلمه های برگ دار را می­توان در آب و مخلوط ماسه و پرلیت و پیت ماس ریشه دار کرد. در کشت درون خاک، با کاور پلاستیکی رطوبت محیط را حفظ کرده و با رویش جوانه های جدید کاور را از روی قلمه ها برمیداریم. قلمه هایی که در آب ریشه دار میشه بعد از ریشه دهی کامل، در محیط کشت مناسب، کاشته شده و باید مراقب بود که ریشه ها به علت ترد بودن، صدمه نبینند. قلمه های بدون برگ رو هم مانند دیفن باخیا، به صورت افقی طوری که سه چهارم آن درون خاک باشد، در محیط کشت پیت و پیت ماس و پرلیت قرار بدهید.

    اگر گیاه شما به اندازه کافی پاجوش و شاخه های مناسب دارد، می­تونید با تقسیم بوته هم، این گیاه رو تکثیر کنین. در واقع هر قسمت از پاجوش باید ریشه داشته باشد تا به راحتی درون گلدان جدید مستقر بشه. در ابتدا گیاه های جدید رو در نور غیرمستقیم قرار بدید و بعد از مستقر شدن در گلدان جدید به مکان مناسب انتقال بدید.

  • سوختگی برگ های سینگونیوم

    پاسخ

    سلام وقتتون بخیر.

    دوست عزیز گیاه شما بر اثر نور زیاد و مستقیم خورشید به این مشکل دچار شده. این گیاه به نور غیرمستقیم یا فیلترشده نیاز داره. نور فیلتر شده یعنی نور خورشید از یک منبع گذشته و با شدت کمتر به گیاه شما برسه که این شرایط توسط پرده پنجره برای گیاه شما امکان پذیره. به دلیل نور زیاد، خاک هم سریعا خشک میشه و هر 4 روز یکبار برای این گیاه کافی نیست. اصولا آبیاری ریتم خاصی نداره و باید با توجه به شرایط نگهداری و با خشک شدن خاک، آبیاری انجام بشه. پس در قدم اول جای گلدان رو عوض کنید و آبیاری را با توجه به رطوبت خاک انجام بدید تا برگ های جدید دچار این مشکل نشن.

    موفق و پیروز باشید.

  • علائم زنگ بر روی درختان انجیر

    پاسخ

    سلام و عرض ادب خدمت شما.

    علائم موجود روی برگ نشاندهنده بیماری زنگ بوده و به مرور کل درخت و گیاهان مجاور را درگیر میکنه. به هیچ عنوان در زمان آبیاری برگ درختان را خیس نکنید چون عامل بیماری رطوبت دوست بوده و علائم بیماری تشدید میشه. حتما برگهای ریخته شده و شاخه های آلوده رو جمع آوری کرده و به صورت اصولی منهدم کنید. سمپاشی لازم است چون سرعت انتقال بیماری بالا بوده و میوه های آلوده خاصیت خود را از دست می­دهند. سمومی مانند بردوفیکس، اکسی کلرور مس، مانکوزب و پروپی کونازول برای مقابله با این بیماری مناسب می­باشند. به طور کلی سمپاشی در سه نوبت به فاصله ده روز باید انجام شود.

    پایدار و موفق باشید.