میلاد صمدی

میلاد صمدی

بیماری و آفات گیاهی,گلخانه,ماشین آلات کشاورزی
اطلاعات تخصصی
تحصیلات

خلاصه عملکرد و مهارت ها

این صفحه را به اشتراک بگذارید

پرسش های پاسخ داده شده

  • ضعیف شدن گیاه برگ قاشقی

    پاسخ

    سلام وقتتون بخیر.

    کمبود نور، تهویه نامطلوب، گرمی و خشکی هوا از دلایل محیطی ریزش برگ و پیچش برگ ها بوده و باید حتما جای گلدان به تدریج به مکان پرنورتری منتقل بشه. برای کمبود رطوبت محیط هم استفاده از دستگاه بخور یا استفاده از جزیره (مطابق عکس زیر) بسیار کارآمد و مفیده. اما علت دیگه پیچش برگ وجود آفت بر روی گیاه بوده که با سمومی مثل سوین و دیازینون باید سمپاشی انجام بشه. برای پرپشت شدن گیاه هم نوک برگ ها را چیده تا از جوانه های جانبی، شاخه های جدید رشد کنه.

    امیدوارم هر چه زودتر مشکل گیاه شما حل بشه.

  • آفت درختان مرکبات

    پاسخ

    سلام روزتون خوش.

    دوست گرامی با توجه به عکسی که ارسال کردید متاسفانه درختان شما به آفت مگس مدیترانه دچار شده اند و هرچه سریعتر هم شما و هم باغات مجاور، باید اقدامات لازم را انجام دهید. در واقع لارو این حشره بسیار مهاجم بوده و بعد از تولد، خیلی سریع از بافت میوه تغذیه کرده و میوه را غیرقابل مصرف می­کند. در قدم اول تمام میوه های روی زمین را جمع کرده و معدوم کنید. خاک پای درخت را بیل یا شخم زده، تا شفیره های موجود در خاک از بین بروند. به محض دیدن اولین علائم تغییر رنگ میوه و نتایج ردیابی های انجام شده باید سم پاشی نسبت به آفت، شروع شود. استفاده از مواد جلب کننده و فرمون ها یکی از روش های کاربردی و موثر در حذف آفت می­باشد. در واقع در این روش مگس های بالغ نر به تله ها جذب شده و عملیات جفتگیری انجام نمی­شود.

    یکی از روش های کاربردی جهت حذف آفات، استفاده از طعمه پاشی می­باشد. در واقع در این روش مصرف میزان سم و در نتیجه آلودگی های زیست محیطی نسبت به روش سم پاشی عمومی درخت، کمتر خواهد بود. بیولور، فمی­لور و مایع سراتراپ از ترکیبات مهم در جذب حشرات می­باشد. این ترکیبات همراه با تله های مختلف در نقاط مختلف باغ قرار داده می­شود. مایع سراتراپ برحسب شرایط آب و هوایی باید دو تا سه هفته یکبار، بیولور هر دو ماه یکبار و تری­مدلور هر سه ماه یک بار تعویض شوند. برای عملکرد بهتر، تله ها را در قسمت های آفتابگیر درخت و در فاصله 2 تا 5/1 متری قرار می­دهند. یکی از فرمولاسیون های مهم طعمه مسموم، مخلوط پروتئین هیدرولیزات و حشره کش مالاتیون همراه با آب می­باشد. جهت مقابله با مگس مدیترانه از پروتئین هیدرولیزات موجود مانند بیوسبو، اسمل فول و اگریسنس استفاده کرده و ترکیبات سموم مناسب، مالاتیون (200 میلی لیتر در 100 لیتر آب) یا اسپینوساد (25 میلی لیتر در 100 لیتر آب) می­باشند. در تراکم پایین حشرات، یکبار در هفته و در تراکم بالا دو بار در هفته از طعمه ها استفاده شود.

  • بیماری درختان پرتقال

    پاسخ

    سلام وقتتون بخیر.

    همراه گرامی درخت شما علائم آفت مینوز مرکبات را نشان می­دهد. این آفت درون برگهای تازه و جوان تخمریزی کرده و لارو بعد از بیرون آمدن از تخم شروع به تغذیه از بافت سبز برگ خواهد کرد. تونل های ایجاد شده به دلیل حرکت لارو درون برگ می­باشد. می­توان با عملیات های زراعی مانند هرس، کوددهی و آبیاری جهش های رشدی مرکبات را تغییر داده تا با تشکیل لارو مینوز، مصادف نباشد. در واقع در این روش در تابستان و پاییز با تنظیم کوددهی و آبیاری و انجام هرس، رشد شاخه های جدید را محدودتر کرده و منبع تغذیه مینوز حذف می­شود. اگر در زمستان یا بهار قبل از تخم گذاری پروانه کوددهی انجام شود و جوانه های جدید از حالت تردی و تازگی خارج شوند، لارو مینوز نمی­تواند از برگ ها تغذیه کرده و از بین می­رود. اکثرا فعالیت مینوز در تابستان تا اوایل پاییز می­باشد بنابراین از آبیاری بیش از حد و دادن کودهای ازته اضافی باید خودداری نمود تا شاخه های جدید در این زمان رشد نکنند. هرس شاخه های آلوده و بیمار علاوه بر حذف لارو، از رشد نسل بعدی نیز جلوگیری کرده و جمعیت نسل بعد را کاهش می­دهد. استفاده از تله های فرمونی نیز در کاهش جمعیت حشره بسیار مفید بوده و از جفت­گیری حشرات نر و ماده جلوگیری می­کند. کارت های آغشته و چسبناک به فرمون جنسی پروانه ماده، درون تله های فرمونی قرار داشته و در بین درختان آویزان می­شود.

    ایمیداکلوپراید (کونفیدور) یک سم سیستمیک بوده که به صورت محلول پاشی و از طریق خاک در اختیار گیاه قرار می­گیرد. به دلیل تغذیه لارو از برگ درخت و پنهان بودن در داخل بافت گیاهی، استفاده به صورت خاکی بسیار موثرتر می­باشد. این سم از طریق ریشه جذب شده و وارد شیره گیاهی می­شود و لارو با تغذیه از آن، از بین خواهد رفت. معمولا کاربرد سموم از طریق خاک، 2 هفته قبل از شروع رشد برگ های جدید، استفاده می­شود تا در زمان مناسب روی آفت تاثیر بگذارد.

    از سموم دیگری که در کنترل افت مینوز استفاده می­شود می­توان به آبامکتین (ورتیمک) و کالیپسو (تیاکلوپراید) اشاره نمود. این سموم همراه با روغن و آب مخلوط شده و در 2 نوبت و به فاصله ده روز استفاده می­شود. اگر خسارت آفت مجددا مشاهده گردید باید این روند تکرار شود.

  • پودر سفید در سبزیجات

    پاسخ

    سلام وقت شما هم بخیر.

    دوست عزیز بیماری سبزیجات شما سفیدک پودری بوده که یک عامل مهاجم و مخرب است. برای مقابله با این بیماری باید هنگام تهیه بذر، از بذور ضدعفونی شده و ارقام مقاوم استفاده نمود. در هنگام کاشت سبزیجات، رعایت فاصله بین بوته­ها، موجب بهبود تهویه هوا شده و احتمال بروز بیماری را کاهش می­دهد. استفاده نامناسب از کودهای ازته، موجب افزایش رشد رویشی شده و گیاهان را نسبت به بیماری حساس­تر می­کند. به منظور جلوگیری از خسارت، باید گیاهانی که آلودگی شدید دارند، کاملا حذف شده و خارج از مزرعه از بین بروند. مواد ارگانیکی مانند دارچین و سیر، می­تواند در کاهش صدمات ناشی از این بیماری موثر باشد. به عنوان مثال شما 40 گرم دارچین را در حدود یک لیتر آب ریخته و آن را جوشانده و بعد از حدود 5 دقیقه جوشیدن، اجازه دهید خنک شود. 250 سی­سی الکل طبی را به محلول دارچین اضافه کرده و بعد از عبور از صافی، آن را بر روی گیاه اسپری کنید. البته این روش در  مراحل اولیه بیماری موثر است و اگر بیماری شدید باشد باید از سمومی مانند بردوفیکس، قارچکش سیدلی تاپ، توپاس، دومارک استفاده کنید. در نظر داشته باشید سبزیجات را بعد از گذراندن دوره کارنس (مدت زمان استاندارد بین سمپاشی و مصرف محصولات) استفاده کنید.

  • پوسیدگی ساقه ریحان

    پاسخ

    سلام خدمت شما همراه عزیز.

    متاسفانه گیاه شما دچار بیماری قارچی پوسیدگی فوزاریومی شده و عامل بیماری خاکزی می­باشد. معمولا طوقه و ریشه گیاه پوسیده شده و بعد از مدتی اندام هوایی از بین می­رود. به طور کلی این بیماری راه درمانی ندارد و برای جلوگیری از خسارت، رعایت روش های پیشگیری توصیه می­شود. حتما گیاهان بیمار را از خاک خارج کرده و اگر تراکم بوته ها خیلی زیاد است، آن ها را تُنُک کنید تا تهویه لازم ایجاد شود. استفاده از بذرهای سالم، معتبر و عاری از بیماری، یکی از راه های مهم پیشگیری بیماری می­باشد. در یک زمین زراعی هر سال گیاهان تکراری کشت نشود و تناوب زراعی را رعایت کنید و گیاهان جدید و مقاوم کشت کنید. از محلول بردوفیکس هم برای ضدعفونی خاک، زمان باز شدن اولین برگها و وقتی اولین علائم بیماری مشاهده شد، استفاده کنید.

  • پوسیدگی و حمله حلزون به کاهو

    پاسخ

    سلام روزتون بخیر.

    دوست عزیز مشکل اول گیاه شما مربوط به بیماری پوسیدگی نرم بوده و این بیماری یکی از بدترین مشکلات کاهو می­باشد. در واقع عامل بیماری ابتدا برگ های بیرونی کاهو را دچار پوسیدگی کرده و سپس به طوقه گیاه حمله می­کند. با نرم شدن طوقه، گیاه استقامت خود را از دست داده و سرانجام باعث افتادن کاهو می­شود. حذف کاهو های آلوده، تناوب کشت، عدم استفاده از آبیاری بارانی، جلوگیری از گردش آب از مزرعه آلوده به مزرعه سالم و ضدعفونی کردن خاک با محلول فرمالدهید و واپام منجر به کنترل این بیماری می گردد.

    حلزون یکی از آفت های مهم سبزیجات از جمله کاهو می­باشد. برای حذف این آفت، می­توان با قرار دادن برگ های مسن کاهو و کلم، پوست پرتقال، سبوس گندم، حلزون را به سمت این مواد کشانده و به صورت دستی آن ها را از بین برد. حلزون ها را می­توان با استفاده از ظروف کم عمق یا تله های مخصوص و پر کردن آن­ها با مواد مسموم یا آب نمک، از بین برد. سمومی مانند متالدئید و سوین به صورت طعمه های مسموم در اطراف گیاهان قرار داد تا حلزون با تغذیه آن، نابود شود. قرص های ضدحلزون نیز موجب کشته شدن یا فراری دادن حلزون ها خواهد شد. اگر مساحت زمین شما کم باشد، می­توان بعد از غروب خورشید با استفاده از چراغ قوه، به صورت مکانیکی آن ها را جمع آوری کرده و از مزرعه خارج نمود.

  • وجود لکه بر روی میوه و برگ های زیتون

    پاسخ

    سلام خدمت شما همراه گرامی.

    درخت زیتون شما مبتلا به بیماری لکه طاووسی زیتون شده است. بهبود شرایط تهویه در داخل تاج درخت از طریق انجام هرس به‌موقع و تُنُک کردن شاخه‌های انبوه درخت، تغذیه صحیح و مصرف متعادل کود در درختان مانند مصرف کودهای پتاسه سبب افزایش مقاومت درخت می‌شود، دفع علف‌های هرز پای درختان و مدیریت کف باغ، هرس جوان سازی و تنظیم فواصل درختان در باغات قدیمی، استفاده از سموم مسی، زینب، زیرام و بردوفیکس، از راه های پیشگیری و کنترل این بیماری می­باشد. در مناطق دارای آلودگی شدید و خسارتزا انجام 3 بار سمپاشی در سال (یک بار در پاییز و دو بار در بهار) و در صورت کمتر بودن آلودگی انجام یک نوبت سمپاشی در پاییز و یک بار در بهار، عدم احداث باغات زیتون در اراضی دارای خاک سنگین و اصلاح خاک پای درختان در باغات احداث شده در زمین‌های سنگین با مصرف کودهای آلی از روش‌های مدیریت این بیماری، به شمار می­رود.